Skip to main content
Internet Archive's 25th Anniversary Logo

Gamers

DR

Esport har aldrig været større. Præmiesummerne vokser støt, tilskuerne strømmer til, og spillerne bliver bedre og bedre. Gamers er programmet, hvor vi fortæller de gode historier om de største danske stjerner og undersøger en branche i voldsom vækst.rss RSS

15
RESULTS


Show sorted alphabetically

Show sorted alphabetically

SHOW DETAILS
up-solid down-solid
eye
Title
Date Published
Creator
Gamers
Apr 6, 2018 DR
audio

eye 7

favorite 0

comment 0

Der er plads til professionel forbedring i esport. Det mener CS:GO-holdet Norths nye sportsdirektør Jonas 'whiMp' Svendsen. Han er tidligere CS-spiller, men har gjort karriere uden for esport de sidste mange år - og nu skal erhvervslivets dyder gøre organisationen mere professionel. En opgave, der ikke altid er lige nem.
Gamers
Mar 30, 2018 DR
audio

eye 4

favorite 0

comment 0

Ingen esport uden dygtige kommentatorer. Martin "Deficio" Lynge har arbejdet hårdt og længe på at blive den bedste caster i League of Legends. Og på at finde grænsen mellem humor og seriøsitet. Om lidt skal han byde velkommen til et af de største esports-events på dansk jord - EU LCS finalerne i Royal Arena i København.
Gamers
Mar 23, 2018 DR
audio

eye 3

favorite 0

comment 0

Vi spiller på esport som aldrig før, og inden længe overhaler branchen betting på noget så ærkedansk som håndbold. Faktisk er esport som skræddersyet til, at entusiasterne sætter penge på det. Det betyder også, at der er potentiale for ludomani og afhængighed.
Gamers
Mar 16, 2018 DR
audio

eye 6

favorite 0

comment 0

Glem Eriksen og Bendtner - fremtidens stjerner hedder 'Agge' og 'Marcuzo'. FIFA stormer frem hos unge esportsfans, og de store fodboldklubber har fået øjnene op for de bedste danske spillere. Men mens de brillerer med virtuelle udgaver af Messi, Ronaldo og Hazard, er forbundet FIFA begyndt at bremse lokale turneringer på grund af rettighedsproblemer. Det truer talentudviklingen i Danmark.
Gamers
audio

eye 8

favorite 0

comment 0

2 liter cola og licens til et tekstprogram. Det kunne man vinde til en esports-turnering i Aalborg i 1996. I dag tjener stjernene millioner og har lige så mange fans. Men hvordan voksede esport sig så stort? Og hvor meget større kan det blive? De spørgsmål svarer 'Gamers' på i denne uge.
Gamers
Mar 2, 2018 DR
audio

eye 7

favorite 0

comment 0

Hvordan er livet på kanten af den professionelle esportsscene? CS:GO-spilleren Jacob 'Pimp' Winneche kom i efteråret hjem fra et mindre succesfuldt ophold i USA. Nu prøver han at opbygge et navn og ikke mindst et fællesskab op omkring sig selv fra lejligheden i Aalborg. 'Gamers' møder ham til en snak om at holde fast i sig selv og karrieren.
Gamers
Nov 29, 2017 DR
audio

eye 2

favorite 0

comment 0

Wallhacks, aimbot og matchfixing. Snyd findes stadig i CS:GO, på trods af kampen imod det. Gamers taler med Rogue-spilleren Casper 'Cadian' Cadian om hans syn på cheating på den profesionelle og semi-profesionelle scene. Afsnittet er tilrettelagt af Toke 'Hello' Gripping.
Gamers
Nov 22, 2017 DR
audio

eye 4

favorite 0

comment 0

Der skal ske noget nyt, hvis CS:GO skal bredes ud til mainstream-publikummet. Efter den tankegang vil RFRSH med deres Blast Pro Series i denne weekend bryde totalt med den sædvanlige måde at lave turneringer på. Men er der overhovedet brug for et nyt format? Og kan man godt både være arrangør og holdejer med deltagere i turneringen? Tilrettelæggelse: Lars Friis Esmarch.
Gamers
Nov 15, 2017 DR
audio

eye 5

favorite 0

comment 0

De mest populærere og elskede gamere er ikke nødvendigvis dem, der løfter trofæerne. I stedet sidder de på værelset og sender deres liv ud til vores underholdning. Streameren Mark 'Marckoz' Tange løfter sløret for det hårde arbejde, der ligger bag en vellykket Twitch-kanal. Og hvordan esport og streaming hænger uløseligt sammen. Tilrettelæggelse: Lars Friis Esmarch.
Gamers
Nov 8, 2017 DR
audio

eye 3

favorite 0

comment 0

"Vi har en kalender, hvor alt står. Alligevel bliver jeg spurgt om, hvad der skal ske om fem minutter." CS-veteranen og coachen Casper 'Ruggah' Due vil gøre alt for, at hans spillere præsterer. Derfor henter han gerne vand eller bestiller flybilletter til næste turnering kl. 2 om natten. Men trænerrollen byder også på svære opgaver som udskiftning af populære spillere og at lære modstanderen at kende ud og ind. Tilrettelæggelse: Lars Friis Esmarch.
Gamers
Nov 2, 2017 DR
audio

eye 3

favorite 0

comment 0

"Jeg hælder sgu mere til det useriøse". DotA2-stjernen Johan 'n0tail' Sundstein har erobret hjerterne hos fans verden over med sin sprudlende personlighed og råbende stil bag skærmen. Og esport er generelt kendt for at have højt til loftet med humor, memes og personlighed i fokus. Men spørgsmålet er, om det kan fortsætte i takt med, at pengene strømmer ind og scenen bliver mere glat og professionel? Tilrettelæggelse: Lars Friis Esmarch.
Gamers
Apr 5, 2017 DR
audio

eye 2

favorite 0

comment 0

Vil du mærke suset fra de største esports-turneringer og events, må du til udlandet. Men hvorfor har Danmark endnu ikke tiltrukket nogle af de helt store arrangementer, når vi har verdens bedste spillere? Måske kan det bare ikke blive til mere i vores lille andedam?
Gamers
Mar 29, 2017 DR
audio

eye 2

favorite 0

comment 0

"Kvinderne fortjener ikke mere. De har muligheden for at spille sig op med mændene, hvis de kan." Den bedste danske kvindelige CS:GO-spiller er ikke i tvivl: Det er helt fair, at der er kæmpe forskel på kønnene, når det kommer til præmiepenge og sponsoraftaler i esport. Mød Michaela 'Mimi' Lintrup og hør hendes bud på, om et kvindeligt CS-hold nogensinde kommer til at slå et topseedet herrehold.
Gamers
Mar 22, 2017 DR
audio

eye 3

favorite 0

comment 0

"Vi er jo bange unge, dumme mennesker, der spiller computer, altså." Sådan siger DotA2-veteranen Rasmus 'Misery' Filipsen. I over et halvt år spillede han uden kontrakt for en organisation, der konsekvent ikke udbetalte de præmiepenge, den skyldte sine spillere. Ligesom flere andre har han tjent millioner af kroner på sin karriere. Men branchens strukturer og spillernes viden om ordentlige arbejdsforhold og kontrakter er ikke fulgt med de stadig større pengesumme, der strømmer...
Gamers
Mar 15, 2017 DR
audio

eye 7

favorite 0

comment 0

Hvis man vil være den bedste, skal man være mentalt overlegen. Det ved CS:GO-fænomenet Emil 'Magisk' Reif, der sætter sig i hovedet på modstanderne, når han tager til turneringer i hele verden. Første afsnit af Gamers undersøger, hvad der adskiller de gode esportsatleter fra verdensstjernerne. Og hvorfor et lille land som Danmark kan mønstre så mange topspillere i de største spil.