Skip to main content
Internet Archive's 25th Anniversary Logo

Din historie - podcast

DR

'Din Historie' fortæller din historie, min historie, vores alle sammens historie. Vi er danmarkshistorien, og nu fortæller vi den sammen.rss RSS

19
RESULTS


Show sorted alphabetically

Show sorted alphabetically

SHOW DETAILS
up-solid down-solid
eye
Title
Date Published
Creator
Din historie - podcast
Oct 15, 2017 DR
audio

eye 12

favorite 0

comment 0

Fodbold, Barbie, biler, postkontor, jorden-er-giftig, Antonius, langbold, svingfigur og huler. De bedste legekammerater var dem, hvor man kunne lege i timevis, glemme tid og sted og vågne tidligt næste dag, fordi man så gerne ville op og lege videre. Din historie handler denne gang om legekammerater. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
Oct 8, 2017 DR
audio

eye 5

favorite 0

comment 0

Mønter og sedler blev afløst af en check, som det tog lang tid at skrive og køen til kassen voksede støt. I dag trækker vi plastikkortet op ad lommen og siger "på beløbet" eller overfører penge via mobilen. Denne uges Din historie på P4 handler om penge. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
Oct 1, 2017 DR
audio

eye 1

favorite 0

comment 0

Cowboybukser - måske piftet op med en pæn skjorte eller en lækker t-shirt til. Hvad med en brudekjole syet af faldskærmsstof og en habit lavet af maksimalstof, som smuldrede i takt med valsen. Din Historie åbner denne gang dørene til danskernes klædeskab. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
Sep 24, 2017 DR
audio

eye 9

favorite 0

comment 0

Hvornår kom verden til Danmark ? Var det da tyskerne kom, da folk stod i kø udenfor de førende butikker efter krigen for at købe appelsiner og chokolade eller kom verden først for alvor med internettet? For nogen er verden kommet nærmere med ufred og krig, mens andre tænker på kurdisk kebab. For Hanne Klausen rykkede verden til Danmark, da to vietnamesere og en pige fra Chile dukkede op på skolen. Din Historie undersøger i dag - 'hvornår verden kom til Danmark'. Vært: Bente Hansen....
Din historie - podcast
Sep 17, 2017 DR
audio

eye 5

favorite 0

comment 0

Tobias Plesner Jarløv mener, at han skylder sin mormor alt - hun tog ham med ud i naturen og læste højt for ham. Hun gav ham kærlighed og nærvær. Og tid. Hanne Dornonville mindes sin bedstemor, der dansede go-go i køkkenet, og var husbestyrerinde for en mand, som Hanne lærte at kende som bedstefar. Din Historie bringer minderne frem om mormor og morfar, farmor og farfar - om dine bedsteforældre. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
Sep 10, 2017 DR
audio

eye 6

favorite 0

comment 0

Der findes mindst ét køleskab i alle danske hjem i dag, men sådan var det ikke dengang 111-årige Ellen Adelaide Brandenborg var barn. Køleskabet var tilgengæld fast inventar i Farum Midtpunkt, da Jock Nielsen og hans forældre flyttede ind 1974. Til gengæld var kvinderne væk! De var kommet ud på arbejdsmarkedet, men når det blev fyraften, så var mor tilbage bag kødgryderne. Mad hører til i fortællingen om, hvem vi er - Din Historie handler denne gang om mad. Vært: Bente Hansen....
Din historie - podcast
Sep 3, 2017 DR
audio

eye 9

favorite 0

comment 0

Kan du huske dit første hjem? Da du stod midt på gulvet omgivet af flyttekasser og tænkte: her bor jeg. For så at gå i gang med at samle sengen - man skal jo ligesom have etableret en base i basen. 'Din historie' handler i denne episode om dit første hjem. Og det er alt lige fra flersengs-stuen på kasernen til parcelhus med fuld kælder. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
Aug 27, 2017 DR
audio

eye 6

favorite 0

comment 0

Pulsen kommer op i denne udgave 'Din historie', hvor det handler om sport og fritid. For sport har fyldt rigtig meget i manges fritid og hallen var byens hjerte. 48-årige Henriette Ghorbani i Odense kom med i hallen som helt spæd, fordi hendes far var sportsgal. Og 52-årige Jesper Vigel i Svaneke på Bornholm var fire år, da han begyndte at gå til fodbold. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
Aug 20, 2017 DR
audio

eye 1

favorite 0

comment 0

En tommelfingerregel siger, at en skoletaske højest må veje 15 % af barnets vægt, når den er fyldt med bøger. Og når et bumset barn går ud af 9. klasse, så har det tilbragt mindst 3920 timer henne i skolen. 'Din Historie' handler denne gang om din skoletid. Mød blandt andre Per, der blev smidt ud af skolen, fordi klasselærerinden mente, at han var luddoven, Christa, der gik i tysk skole i Danmark og Helene, der først begyndte i skole som 8-årig, fordi hun blev den del af et...
Din historie - podcast
Jun 25, 2017 DR
audio

eye 6

favorite 0

comment 0

Hanne holdt som barn ferie på Danmarks ældste minigolfbane. Erik var bare 14 år, da han i 1976 tog på cykelferie i Danmark helt alene. Lars og hans familie kørte i 1963 til Gardasøen, mens Grethe på 89 år aldrig har været uden for landets grænser. Ellen Adelaide på 111 år voksede op i København som et nummer i en stor børneflok, og om sommeren kom hun på landet. Hør deres historie i Din Historie - På ferie. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland...
Din historie - podcast
Jun 18, 2017 DR
audio

eye 4

favorite 0

comment 0

I gamle dage var vi afhængige af vores naboer, som for eksempel Frida, der hjalp til hos Grethe Pedersens mor i 1930´erne, når endnu en baby meldte sin ankomst. Naboer er også dem, vi fester med, eller måske ser fodbold sammen med. I 1960´erne og 1970´erne flyttede vi i parcelhus og på Fyn husker Jennie Kjærsgaard med glæde, hvordan man kom på uanmeldt besøg hos naboen til en kop kaffe. Hør Din Historie, om naboer. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland...
Din historie - podcast
Jun 11, 2017 DR
audio

eye 8

favorite 0

comment 0

Fra Carmencurlers til kunstige bryster. Fra hentehår til hipsterskæg. Din Historie handler om dit udseende. Danskere med vidt forskellige tal på dåbsattesten og med vidt forskellige hjemstavne fortæller, hvordan de så ud som unge. I denne episode finder vi spejlet frem og kigger på skønhedsidealer. Fra timeglas til twiggi. Fra kort til lang. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
Jun 4, 2017 DR
audio

eye 12

favorite 0

comment 0

For 100 år siden var far helten, som sørgede for, at familien havde tag over hovedet, mad på bordet og tøj på kroppen. Og uartige børn kunne bare vente til far kom hjem. Hør Din Historie, om Din far. Om fædre uden hår på hovedet til fædre med hår på brystet, moderne fædre, der indtog køkkenet og forvandlede kød til kunst og far i skikkelse af skaffedyr - og bløddyr. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
May 28, 2017 DR
audio

eye 8

favorite 0

comment 0

'Din Historie' er denne gang fyldt med amoriner. For den første forelskelse står klart - ligesom det første kys, den første kærestesorg - og den første gang. Mød blandt andre Henriette Ghorbani, som fik sin unge iranske flygtning på trods. Grethe Pedersen faldt for Peter, der søgte plads som karl hjemme på gården, og Per Roms første forelskelse hed Marianne. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
May 21, 2017 DR
audio

eye 5

favorite 0

comment 0

Jennie Kjærsgaard elskede at ligge inde i sin hule, på værelset, hvor hun hørte musik på broderen aflagte kassettebåndoptager, spiste slik og læste kærlighedshistorier i Mit livs novelle. 111-årige Ellen Adelaide Brandenborg voksede op i en lejlighed, hvor der var flere børn end værelser, og Christian Mogensen fik i 1990´erne overtalt sin far til at lave værelse i kælderen med hjemmebygget bar. Hør historierne om 'Dit værelse'. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen...
Din historie - podcast
May 14, 2017 DR
audio

eye 13

favorite 0

comment 0

Ellen Adelaide Brandenborg blev født 1906 af en mor, som dengang ikke havde stemmeret. Henriette Ghorbanis mor kæmpede sin egen stilfærdige kvindekamp i køkkenet; ud røg den brune sovs og ind kom hvidløg i lange ranker. Lars Wismanns mor havde det bedst med at blive tituleret 'Fru afdelingsingeniør Mogens Wismann'. Din Historie handler om 'din mor'. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
May 7, 2017 DR
audio

eye 7

favorite 0

comment 0

Hør fortællinger om alt det, der har betydet noget i vores liv og gjort os til dem vi er - gjort Danmark til Danmark. Denne udsendelse handler om fester. Mød blandt andre Anita Jerrik og Benny Straby, der fortæller om fester - både dem i byen og dem derhjemme. Og der er garanti for tarteletter, flæskesteg, budding, is og stjernekastere. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
Apr 30, 2017 DR
audio

eye 10

favorite 0

comment 0

Danskere i alle aldre fra hele landet fortæller historien om deres arbejdsliv. Mød blandt andre Jesper Vigel Hansen fra Bornholm, der i 1980 blev udlært kommis i Brugsen i Svaneke, og Anita Jerrik fra Køge, der i midten af 1960´erne kom i lære som kontorelev og skulle øve sig i at sige 'Havreholms Papirfabriks Udsalg'. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.
Din historie - podcast
Apr 23, 2017 DR
audio

eye 8

favorite 0

comment 0

Syv danskere fortæller deres personlige historie om deres første bil. Fra en tid hvor der var flere heste end biler på vejene, til i dag hvor bilen er en selvfølge. Mød blandt andre 27-årige Ann-Kathrine Fey Hansen og Ellen Adelaide Brandenborg på 111 år. Vært: Bente Hansen. Tilrettelæggere: Gitte Hansen og Sanne Nyland Christensen.